Zendelingen

José van Meulen met Redjinio - Suriname.

Sinds 1994 komt José in Suriname en sinds 2002 heeft zij contacten met de stammen (Marrons) in het binnenland. Ze werkt in een achterstandswijk in Paramaribo onder Marron gezinnen die het binnenland hebben verlaten. Ze werkt met name aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren om zo de spiraal van armoede te doorbreken. Dit werk doet ze samen met de overheid, werkers die in de wijk wonen en lokale stichtingen. Door dit werk heen laat ze de gezinnen iets van de liefde van Jezus zien en is ze ook betrokken bij evangelisatie activiteiten in de wijk. 

Daarnaast is José moeder van pleegzoon Redjinio en fungeert ze als logeerhuis voor Mericho die een verstandelijke beperking en autisme heeft.

Dan en Christine Bushy– Azië/Noord Amerika

Dan (VS) en Christine (Nederland) werken bij Jeugd met een Opdracht. Een internationale interkerkelijke beweging van christenen, toegewijd om Jezus wereldwijd te dienen. God kennen en Hem bekend maken. Evangelisatie, training en Mercy Ministries zijn de onderdelen van de bediening.

Dan en Christine hebben deze zomer (2015) een periode van 32 jaar als leidersechtpaar binnen Jeugd met een Opdracht voor een grote regio in Azië afgesloten. Hun taken waren daar veelzijdig en intensief: training, begeleiding, onderwijs, gemeentestichting etcetera.

Zij zijn naar de Verenigde Staten verhuisd, waar zij dichter bij hun kinderen zullen zijn. In hun ‘nieuwe’ bediening zien zij vier belangrijke aspecten:

  • Het Woord onderwijzen
  • Evangelisatie en discipelschap
  • Betrokkenheid bij leiderschapsontwikkeling
  • Een heldere focus doorgeven aan zendingsorganisaties, plaatselijk en internationaal.

Op afstand blijft Dan nog even één van de 7 topleiders binnen JmeO in Zuid Azie. In het voorjaar van 2016 hopen zij voor langere tijd naar Nepal en India te gaan om onderwijs
en leiderschapstrainingen te geven en dienstbaar zijn voor de JmeO-familie daar.

Jaco en Maribel van der Schaaf met David en Daniel – Mexico

Jaco (Nederland) en Maribel (Mexico) werken al 16 jaar via de Nederlandse organisatie Zending en Gemeente in Mexicali in Mexico. Jaco is voorganger van een Methodistenkerk, waar Maribel de vrouwengroep leidt en de zangleiding in de diensten verzorgt. Daarnaast organiseren zij gebedsavonden, speciale mannendiensten en gezamenlijke diensten met andere kerken.

In Mexicali zijn veel migranten. Mensen die hun droom om naar de VS te gaan hier zien stranden. Vaak zijn zij dakloos en hebben geen inkomen. De Methodistenkerk deelt wekelijks voedsel uit. Er zijn plannen om een opvanghuis op te zetten. Met hun acties willen zij de liefde van Jezus laten zien.

 

  • Lees de nieuwsbrief
  • Facebook: Jacoymaribel Vanderschaaf
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • www.zendingengemeente.nl
God kennen en Hem bekend maken!

Contact gegevens

  • Heemradenlaan 125, Apeldoorn
  • Postbus 4120, 7320 AC, Apeldoorn

instagramfacebook

Giften

Je kunt een gift overmaken voor het werk van Berea De Maten. Onze bankrekening is: NL17 ABNA 0438 6678 16 t.n.v. Evangelische Gemeente Berea. 
ANBI 2021