Vertrouwenscommissie

VERTROUWENSCOMMISSIE

Binnen onze gemeente hechten we veel waarde aan veiligheid, eerlijkheid en openheid. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar ook hier kunnen er situaties ontstaan waarin mensen zich gekwetst voelen. 

Als zo’n situatie is ontstaan in relatie met een leidinggevende binnen de gemeente (onder meer oudsten, taakveldleiders, kringleiders en overige leidinggevenden), dan is het goed te weten dat er een vertrouwenscommissie is waar je terecht kunt met je vragen en problemen.
Mocht het om een situatie gaan waarin het gemeenteleden onderling betreft, dan zullen de oudsten voor je klaar staan om hierover met je in gesprek te gaan. 

Het gaat dan om situaties waarin je te maken hebt met ongewenst grensoverschrijdend gedrag, zoals machtsmisbruik, manipulatie of seksueel misbruik.

De belangrijkste taak van de vertrouwenscommissie is om te luisteren naar je verhaal en je te begeleiden bij het nemen van de juiste stappen. De vertrouwenscommissie vervangt niet het pastoraat, maar kan je bijvoorbeeld wel adviseren om hulp te zoeken binnen en/ of buiten de gemeente.

Het is goed om te weten dat de vertrouwenscommissie volledig zelfstandig functioneert en onafhankelijk is van de oudsten(raad). Bovendien heeft de vertrouwenscommissie de plicht om vertrouwelijk om te gaan met je informatie.

De vertrouwenscommissie is te bereiken via onderstaand emailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

God kennen en Hem bekend maken!

Contact gegevens

  • Heemradenlaan 125, Apeldoorn
  • Postbus 4120, 7320 AC, Apeldoorn

instagramfacebook

Giften

Je kunt een gift overmaken voor het werk van Berea De Maten. Onze bankrekening is: NL17 ABNA 0438 6678 16 t.n.v. Evangelische Gemeente Berea. 
ANBI 2023