Themaperiode

Aanstaande zondag 8 mei begint in het kader van ons jaarthema SAMEN JEZUS VOLGEN de vierde en laatste themaperiode van dit seizoen. Tijdens de eerste themaperiode hebben we nagedacht over wat het betekent om Jezus te VOLGEN. De tweede themaperiode stond in het teken van het Jezus SAMEN volgen. Vanaf 6 maart zijn we aan de hand van Lucas 22 t/m 24 Jezus gevolgd in zijn lijden, sterven, opstanding én hemelvaart. Met de vierde en dus afsluitende themaperiode van vier zondagen willen we gaan nadenken over de vraag hoe en waarin we als mensen die samen Jezus volgen het VERSCHIL in deze wereld kunnen maken. Discipelschap moet zichtbaar worden. In onze directe omgeving, voor onze straat, wijk en verder. Oftewel: hoe kunnen we kerk zijn in de samenleving?

Het overzicht van de sprekers en de inhoudelijke lijn voor de themaperiode ziet er als volgt uit:


Zondag 8 mei

Spreker: Willem Biesheuvel
Thema: 'Gods zegen doorgeven' - Wat leren we van de eerste gemeente in Jeruzalem over hoe wij in onze tijd en in onze omgeving het verschil kunnen maken? Zie verder 'blik op zondag'.

Zondag 15 mei

Spreker: Tom Baksteen - Thema: 'Doelgericht leven' - Veel mensen komen nooit toe aan daadwerkelijk het verschil te maken omdat ze hun leven laten leven door wat op hun afkomt. Hoe kun je dat veranderen?

Zondag 22 mei

Spreker: Gor Khatchikyan
Thema is nog niet bekend.

Zondag 29 mei 

Spreker: Wim Grandia
Thema: 'Soep, Soap en Salvation' - Met deze drie woorden vatte William Booth, oprichter van het Leger des Heils, zijn missie samen. Nog steeds en ook voor ons de uitdaging om voor te gaan.

 

God kennen en Hem bekend maken!

Contact gegevens

  • Heemradenlaan 125, Apeldoorn
  • Postbus 4120, 7320 AC, Apeldoorn

instagramfacebook

Giften

Je kunt een gift overmaken voor het werk van Berea De Maten. Onze bankrekening is: NL17 ABNA 0438 6678 16 t.n.v. Evangelische Gemeente Berea. 
ANBI 2020